Benodigdheden: voor 4 personnen
8 middelgrote aardappelen
300 gramme vers gepelde garnalen
50 gram boter
100 gram zure romm
2dl room
gehakt bieslook
peterselie
halve citroen
peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water. Laat de gare aardappelen afkoelen en snij deze dan in de lengte een deksel van af. Maak met een koffielepel de aardappelen hol en vermeng dit met de zachte boter. Meng in een kom de room, de zure room en het bieslook. Besprenkel de garnalen met wat citroensap en voeg de helft van de garnalen samen met de aardappelpuree bij de room. Vul vervolgens de uitgeholde aardappel met dit mengsel, plaats het dekseltje erop, en verwarm de aardappel in de oven. Serveer de aardappel op een bergje grof zeezout, omgeven door de rest van de garnalen. werk af met wat gehakte peterselie.
Smakelijk Christiaan