Visfricassee op Vlaamse wijze

Benodigdheden: voor 4 personen
750 gram gefileerde zeevis (kabeljauw, schelvis of wijting)
250 gram kleine champignons
60 gram boter
40 gram bloem
4 dl visbouillon
1 eetlepel limoen- of citroensap
1 dl Brugs Blond (of Leffe Blond)
1 kleine gesnipperde ui
peper en zout
fijngeknipte peterselie

Bereidingswijze:
Spoel de vis onder koud stromend water, en maak de filets met keukenpapier droog, snijd deze in 12 gelijke stukken. Wrijf de stukken vis met limoen- of citroensap in en laat ze 10 minuten liggen. Bestrooi ze daarna met wat zout en peper. Maak intussen de champignons schoon en snij ze in vieren en laat de kleintjes heel. Verhit de boter en fruit de ui tot ze glazig ziet. Schep de champignons erdoor en laat ze, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten zachtjes bakken. Strooi er bloem over en schep alles enkele malen goed om. Schenk er, onder voortdurend roeren, langzaam de bouillon bij en blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen. Schenk er, eveneens onder voortdurend roeren, beetje voor beetje het bier bij en laat de saus met de champignons enkele minuten zachtjes inkoken. Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe. Houd de saus tegen de kook aan, schep de stukken vis erdoor en laat die ongeveer 8 minuten in de saus gaar worden. Doe alles over in een voorverwarmde schaal en strooi er peterselie over.
Groeten Christiaan

Tip:
Doe juist voor het opdienen een handvol gepelde garnalen door de saus.

Reactie achterlaten