Visbouillon

Benodigdheden: voor 4 personen
1 kilo visgraten en viskoppen
2 stengels groene selder
1 stengel prei
2 wortels
2 uien
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
4 à 5 peperbolletjes
1 roode peper,  ontpit en gehalveerd
2 dl droge witte wijn

Bereidingswijze:
Koop vis en groenten zo vers mogelijk. U kunt gaan voor graten en koppen bij de visboer, maar hele vissen zijn toch nog iets beter. De gefileerde stukken kunt u later in de soep gebruiken. Maak de vissen schoon. Verwijder eerst het vel. Bij platvissen maakt u een inkeping aan de staart en trekt u het vel er voorzichtig af. Snij met een fileermes het vlees van de graten. Maak eerst een inkeping over de ruggengraat. Laat het mes zacht over de graten glijden. Leg de filets in de koelkast. Spoel alle graten en koppen grondig af onder koud, stromend water. Snij alle groenten fijn. Ze moeten gaar worden in 30 minuten. De visbouillon mag namelijk niet langer koken, anders lost er te veel gelatine op. Doe alle ingrediënten (behalve de wijn en de vis-filets) in een kookpot. Overgiet met 3 liter water en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Schep het schuim eraf en