Benodigdheden: 4 voor pers
1 kg varkens kroontje
1,5 dl room
2 dl kalfsfond
1 dl droge witte wijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel mosterd ‘grof gemalen’
2 takjes dragon
maïzena
peper en zout
Bereidingswijze:
Snipper de dragon fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Leg het in een ovenschotel en bak 55 à 60 min. in een op 180 graden voorverwarmde oven. Haal het vlees uit de schotel en hou warm. Maak de braadresten los met de witte wijn en giet door een zeef in een steelpan. Breng deze nu aan de kook. Voeg er de fond, de mosterd en de room aan toe en laat 3 mlnuten verder inkoken. Bind indien nog nodig eventueel lichtjes op met wat maïzena . Kruid met peper, zout en de dragon. Snij het vlees tussen de beentjes. Dien op met de mosterd-dragonsaus en geef er prinsessen boontjes bij met gekookte aardappelen of aardappelkroketten.
Groeten Christiaan