Tiramisu met Tia Maria

Tiramisu met Tia MariaBenodigdheden: voor 4 personen
70 ml Amaretto
70 ml Tia Maria
12 boudoir koekjes
500 gram mascarpone
70 ml Baileys
150 gram kristalsuiker
cacaopoeder

Bereidingswijze:
Giet in een diepe kom 70 ml Amaretto en 70 ml Tia Maria. Sop de boudoir koekjes (lange vingers) in het drankje. Zorg ervoor dat ze vochtig worden maar niet doorweekt. Verdeel ze over 4 glazen tot je een bodem krijgt van de koekjes. Neem nu de mascarpone en verdeel die over twee potjes zodat ieder potje ongeveer 250 gram bevat. Voeg dan in het eerste potje 70ml Baileys toe en meng die met 75 gram kristalsuiker tot het een egale massa vormt. Verdeel dit over de 4 glazen. Herhaal het proces met de koekjes tot je een derde laag in het glas hebt gekregen. Giet de rest van de drank in een tweede potje en meng dit met 75 gram kristalsuiker tot het een mooie massa vormt. Verdeel dit over de glazen en werk alles af met wat cacaopoeder. Versier naar believen met verse aardbeien, munt of een paar besjes. Even laten opstijven in de ijskast en klaar!
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten