Benodigdheden: voor 4 pers
3 1/2 liter water
6 bouillonblokjes
(2 met tuinkruiden, 2 met kip en 2 met rund)
1/2 kg gemengde voorgesneden soepgroenten
1 grote struik broccoli (± 500 g)
1 eetlepel verse gehakte peterselie
Bereidingswijze:
Breng water aan de kook. Snij de roosjes los van de stammetjes broccoli en spoel ze schoon onder koud stromend water. Laat ze even uitdruppen in een vergiet. Als het water kookt, voeg je de ontvette bouillonblokjes toe. Laat de blokjes helemaal oplossen in het water, roer regelmatig om en wacht tot het water niet meer schuimt en je geen stukjes van de bouillonblokjes meer vindt. Zet het deksel op de kom en draai het vuur lager. Laat een vijftal minuutjes pruttelen en voeg dan de voorgesneden gemengde soepgroenten toe. Draai het vuur weer op volle kracht en als het water kookt voeg je de broccoli toe. Breng aan de kook en draai dan meteen het vuur weer zacht. Laat een kwartiertje sudderen en draai dan het vuur helemaal uit. Laat de groente nog een tiental minuten rusten in de bouillon voor je die fijnmaalt met de mixer. Giet de soep weer in de kookpot en warm op tot net onder het kookpunt. Draai het vuur lager en voeg er de verse gehakte peterselie aan toe.
Groeten Christiaan