Bereidingswijze: voor 4 personen
4 eieren
4 eetlepels basterdsuiker
4 eetlepels bloem
80 g roomboter
vers fruit of vruchten uit blik of jam
poedersuiker
Bereidingswijze:
Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Klop de eiwitten tot sneeuw. Klop de dooiers met de griessuiker tot schuim. Voeg er 2 eetlepels bloem en enkele druppels melk bij. Spatel er voorzichtig de eiwitsneeuw onder. Verwarm de bakboter in een koekenpan en giet er het mengsel in. laat dit ongeveer 3 minuten bakken om onderaan te kleuren. Laat dan nog ongeveer 3 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°. Verwarm de vruchten eventueel een beetje op in magnetron, en bestrijk dan hiermee de ene helft, vouw daarna de ander helft erover. Bestrooi nu met wat poedersuiker en serveer. Smakelijk.
Groeten Christiaan
Tip:
Kan ook eventueel koud worden opgediend, maar dan wel de poedersuiker er juist voor het opdienen over strooien .