benodigdheden: voor 4 pers
24 Scampi’s
1dl olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels ketchup
3 dl room
2 dl Perno of Ricard
1 blokje groentenbouillon
0,5 dl water
Groentjes naar keuze: 1 kleine wortel, 1 ajuin, 1 wit van prei, 1 teentje look
Bereidingswijze:
Pel de scampi’s, maar laat een groot stuk van de staart eraan, en kruid deze met peper en zout. Verwarm de olie in een braadpan, als deze goed warm is, bak je de scampi’s gedurende ongeveer 3 minuten langs beide zijden. Cutter de groentjes zeer fijn en voeg deze bij de scampi’s, blus dan de pan met de Ricard of Perno en flambeer dit, Voeg dan het water toe, los de bouillon erin op en laat dit opkoken. Voeg vervolgens de ketchup, tomatenpuree, look en de room toe en alles dit alles doorroeren met de garde en goed inkoken en de saus is klaar. Smakelijk
Tip:
Start met het bakken van de scampi’s en niet met de look.
De scampi’s met de helft van de schil aanbakken.
Vergeet niet het darmkanaal te verwijderen.
Gebruik zeker geen bloem.
Groeten Christiaan