Benodigdheden: voor 4 personen
16 krullen of rosettes Tête de Moine
1 radicchio
1 kleine batavia sla
2 peren
1 citroen
1 bosje bieslook
30g walnoten
Vinaigrette:
2 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel honing
3 eetlepels notenolie
peper & zout
1 kleine sjalot
1 knoflookteentje
Bereidingswijze:
Was en spoel de sla en snij de blaadjes in hapklare stukken. Was en snij de peren in vieren, snij het klokhuis weg en de kwartjes in plakjes in de lengte en besprenkel meteen met citroensap zodat de peer niet verkleurt.
Vinaigrette: meng de middelmatig sterke mosterd met de azijn, honing en olie goed door elkaar. Kruid met peper & zout. Opnieuw even mengen. Snij de sjalot en look zeer fijn en voeg die bij de vinaigrette. Giet de vinaigrette over de slablaadjes en meng alles door elkaar. Verdeel de sla over de borden en werk af met de krullen Tête de Moine, de plakjes peer, het versnipperd bieslook en de gehakte walnoten.
Groeten Christiaan