Benodigheden: voor 4 personen
4 stukken rog
2 sjalotjes
1 dl water
20 gram spinazie soep (knorr)
100 kappertjes
1/4 bot kervel
1/4 bot dragon
1/4 citroenmelisse
beetje munt en basilicum
10 ml hazelnootolie
Bereidingswijze:
Stoof de sjalotjes aan voeg het water bij en breng aan de kook. Doe de spinazie soep erbij en laat 5 minuten inkoken. Droog de rog mooi af met keukenpapier en wentel deze dan in wat bloem, doe de helft van de boter in een pan en bak daarin de rog, voeg op het einde de rest van de boter bij en laat deze kleuren tot een mooie bruine noisettekleur. Doe de kappertjes mee in de pan. Mix de spinazie soep fijn met de kruiden. Maak een aardappelpuree doe er een deel van de noisetteboter en de hazelnootolie erbij. Plaats alles mooi op een bord en werk af met verse kruiden. Smakelijk.
Tip:
Maak eerst een kruidenpuree door de kruiden in warm water te doen, onmiddellijk afkoelen en dan te mixen zo krijg je een felgroene saus.
Groeten Christiaan