Pastasalade met kerstomaat, kip en kaaskrullen

pastasalade-met-kerstomaat-kipBenodigdheden: voor 4 personen
150 gram Vlaskaas, in krullen geschaafd
250 gram pasta (penne)
2 eetlepels olijfolie
250 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
75 gram blanke hazelnoten, grofgehakt
75 gram rucola
1 bakje kerstomaten, gehalveerd

Voor de dressing
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels notenolie
2 eetlepels citroensap
versgemalen (zwarte) peper
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze:
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de kipfilet 12-15 minuten. Voeg de hazelnoten de laatste 2 minuten toe. Snijd de rucola eventueel iets kleiner. Meng de ingrediƫnten voor de dressing. Schep de kip met de noten, de rucola en tomaten door de pasta. Meng de dressing erdoor en serveer het gerecht met de kaaskrullen erop. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten