Benodigdheden: Voor 4 personen
200 gram kleine pasta
80 gram boter
2 eetlepel bloem
1/2 liter volle melk
4 eetlepels mascarpone
2 volle eetlepes mosterd
200 gram geraspte kaas
400 gram kipfilet, in reepjes
500 gram prei in dunne ringen
3 eetlepels bloem
1 eetlepel paprika poeder
een snufje gedroogde tijm
boter en olie om te bakken
peper en zout
Bereidingswijze:
Verhit de oven voor op 200 C. Smelt de helft van de boter in een pannetje. Doe de prei erbij, doe het deksel op de pan en stoof op laag vuur ca. 20 minuten tot de prei zijdezacht is (vooral niet bruin laten worden). Maak in een ander pannetje een dunne bechamel van de rest van de boter, de bloem en de melk. Roer de mascarpone erdoor, de mosterd en peper en zout. Kook de pasta beetgaar. Schep de pasta bij de prei, schep dan de kaassaus erdoor. Doe de pasta/kaasmassa over in een ovenschaal en zet deze zo´n 10 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de saus begint te bubbelen). Strooi de rest van de kaas erover en zet nog even onder de grill, tot het een mooi goudbruin korstje heeft. Maak intussen de kip: meng in een diep bord bloem, peper en zout, gerookte paprikapoeder en tijm. Wentel de stukjes kip door dit bloemmengsel. Verhit een eetlepel olie en een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de stukjes met bloem bestoven kip, al omscheppend, tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem de gegratineerde pasta uit de oven. Schep de kip er bovenop, garneer eventueel met wat peterselie, serveer.
Groeten Christiaan
Bon: Klary Koopmans