Oosterse kabeljauwpakjes met soyascheuten

Benodigdheden: Voor 4 personen
4 stukken kabeljauwfilet van 150 gram
400 gram snijbonen
100 gram kerstomaatjes
100 gram sojascheuten
50 gram boter
1½ eetlepel Thaise kruiden
1 bosje lente-uitjes
2 eetlepels citroensap
8 eetlepels ketjap manis

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met in totaal 1 eetlepel van de Thaise kruiden. Snijd de snijbonen en de lente-uitjes (ook het groen) schuin in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Kook de snijbonen in ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Afgieten en laten uitlekken. Smelt de boter, voeg de snijbonen, de lente-uitjes en de kerstomaatjes toe en bak ze al omscheppende 1 minuut. Voeg het citroensap, de ketjap en ½ eetlepel van de kruiden toe en laat het nog 1 minuut koken. Roer de sojascheuten erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie, leg de gekruide visfilets erop en schep de rest van het vocht van de groente erover. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast.) Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten