- Chalet Gruyere - https://chaletgruyere.be -

Noorse kabeljauw met puree

Benodigdheden: Voor 4 pers
600 gram Noorse kabeljauw
300 gram aardappelen
3 gram koriander
50 cl room
50 cl melk
50 cl gevogeltefond
15 cl olijfolie
peper en zout

Vinaigrette:
100 gram spinaziescheuten
4 cl kalfsfond
5 cl olijfolie
1/2 bosje platte peterselie
1/2 citroen
2 soeplepels balsamico azijn

Bereidingswijze:
De geschilde aardappelen koken in de melk, de room en de gevogeltefond. Met een vork pletten en samen met de olijfolie en mengen tot een smeuïge massa op smaak brengen met peper en zout. De olijfolie in een pan verwarmen en de kabeljauw bakken te beginnen met de kant van het vel tot u een mooie acajou kleur verkrijgt en dan verder het gaarren in de oven gedurende 4 à 5 minuten. De spinaziescheuten en de peterselie gedurende 30 seconden blancheren en vervolgens afgieten en mixen om een fijne puree te bekomen. De kalfsfond, het citroensap, de olie en de azijn toevoegen en alles met de klopper mengen. Schik in het midden van het bord de puree en leg daarop de kabeljauw, de vinaigrette er rond gieten en gebruik verder voor de decoratie een paar kerstomaatjes.
Groeten Christiaan