Mille feuille van speculoos met peren

Mille feuille van speculoosBenodigdheden: Voor 4 Pers
4 eetperen
1 dl witte wijn
2 eetlepels suiker
2 eigelen
200 gram gemalen speculoos
50 gram boter

Bereidingswijze:
Schil de peren en snijd ze in ± 8 partjes. Laat ze 5 minuten zachtjes koken in de wijn vermengd met de suiker. Laat afkoelen. Vermeng de speculoos, de eigelen en de boter tot een deeg. Laat 15 minuten rusten. Verdeel het deeg op een ovenplaat tot een dikte van 1/2 cm. Bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Snijd 8 cirkels uit de warme koek met behulp van een uitsteekvorm van +l- 8 cm doorsnede. Laat afkoelen: de koekjes worden krokant. Schik 4 koekjes borden. Verdeel de helft van de peren op de koekjes, leg er een tweede koekje op en eindig met een laag peren. Giet een beetje van het perensiroop op het bord en versier met blaadjes munt.
Groeten Christiaan