- Chalet Gruyere - https://chaletgruyere.be -

Lotte met tomaat en groenten

Benodigdheden: voor 4 pers
4  stukken lotte van 200 gram
4 tomaten, zonder vel en pitjes
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1/2 courgette, in stukjes gesneden
1/2 paprika, zonder schil en pitjes in stukjes gesneden
1 wortel, in stukjes gesneden
2 ui, in stukjes gesneden
olijfolie
versgemalen peper en zout

Bereidingswijze:
Bak de vis in een klein scheutje olie even aan beide zijden in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de tomaten, knoflook en groenten toe en stoof tot de groenten beetgaar zijn, doe er indien nodig wat extra water bij. de vis is dan à point en heeft de smaakstoffen uit de saus opgenomen. Kruid eventueel bij met peper en zout. serveer er kleine gekookte aardappeltjes, pasta of brood bij.

TIP
Je kan dit gerecht ook eventueel de dag voordien maken, dan bewaren in de koelkast en gewoon terug opwarmen in de oven of microgolfoven.
Groeten Christiaan