Lola Rossa met gebakken champignons, walnoten en Gruyère Chips

Benodigdheden: voor 4 personen
2  Lola Rossa sla of een salade mengeling
1 kopje gesneden wilde paddestoelen
2 eetlepels gehakte sjalotjes
1/2 kop gehakte en geroosterde walnoten
3 eetllepels wijnazijn
1/4 kopje olijfolie
1 theelepel Dijon mosterd
1 1/2 eetlepel notenolie
8 plakjes stokbrood
1/2 kopje geraspte gruyère
peper en zout

Bereidingswijze:
Zet de grill in de oven en bekleed er een bakplaat met folie. Leg de plakjes stokbrood op de bakplaat en wrijf deze in met olijfolie Bestrooi stokbrood plakjes aan de bovenzijde met de geraspte kaas. Neem een middelgrote koekenpan en verhit 2 eetlepels  olijfolie op hoog vuur. Wanneer de olie heet is doe je de champignons in een enkele laag in de pan – roer niet in de paddestoelen!  Zo wil je dat ze carameliseren niet zet ze tot ze mooi en bruin aan de onderkant – ongeveer 2 minuten. Verder koken tot de champignons mooi bruin. Verwijderen ze uit de pan en zet ze apart. Zet het vuur lager en laat de pan voor een paar minuten afkoelen Voeg de resterende olijfolie en vervolgens de sjalotten – koken op laag vuur tot de sjalotjes gaar zijn – laat ze niet bruin (als het koken te snel gaat, neem je de pan van het vuur). Roer de mosterd en vervolgens de azijn toe en klop tot het mengsel wordt grondig gemengd. Neem de pan van het vuur en doe de champignons en de notenolie er terug in. Breng op smaak met zout en witte peper. Leg de plakjes stokbrood onder de grill en rooster tot de kaas gesmolten is en de randen van de baguettes goudbruin zijn  ongeveer 2 a 3 minuten  en haal de pan uit de oven. Doe de salade In een grote en doe er de dessing over. Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de geroosterde walnoten over, plaats 2 kaas chips op elk bord en serveer.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten