Benodigdheden: voor 4 personen
4 lamsfilets
1 teentje knoflook
2 eetlepel fijngesnipperde peterselie
1 1/2 dl droge witte wijn
1 1/2 dl room
3 eetlepel olijfolie
1 eetlepel dragon
2 eetlepel paneermeel
zwarte peper en zout
Bereidingswijze:
Meng 2 eetlepel paneermeel met 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepel fijngesnipperde peterselie, 1 eetlepel dragon en 1 fijngesnipperd teentje knoflook. Verhit 2 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak de lamsfilets langs beide zijden goudbruin en kruid met peper en zout. Haal de lamsfilets uit de pan en leg ze in een ovenschotel. Bedek ze met het mengsel van paneermeel en kruiden.Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 225 °C en bak 8 à 9 minuten.Voor een licht korstje kan u de laatste 2 à 3 minuten de grill aanzetten.Intussen giet u 1 1/2 dl witte wijn in de braadpan en laat dit wat inkoken.Voeg 1 1/2 dl room toe en laat de saus inkoken tot ze lichtgebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Serveren met gebakken champignons en aardappelgratin
Groeten Christiaan