Krokant bladerdeegje met appel en speculaas

Benodigdheden: voor 6 pers
250 gram appel in schijven
6 cirkels bladerdeeg van 10 cm
50 gram gesmoltenĀ  boter
50 gram grove suiker
150 gram patisserie pudding
1 ei
Speculaaskruiden

Bereidingswijze:
Maak een insnijding in de 6 cirkels tot op 1 cm van de boord. De randen vergulden met het losgeklopt ei. In het midden een rondje pudding spuiten en bestrooien met speculaaskruiden. Hierop de appelschijfjes schikken. Elk taartje begieten met gesmolten boter en royaal bestrooien met suiker. 10 minuten laten bakken in de oven op 220Ā°C. Opnieuw bestrooien met suiker, verder laten bakken tot de taartjes mooi goudbruin zien.
Groeten Christiaan

Tip:
Versier het bord met karameljus en serveer met een bolletje kaneelijs.

Reactie achterlaten