Kreeftensoep (Bisque d’Homard)

Benodigdheden: voor 4 Personen:
1 grote kreeft (vers of diepvries)
2 liter water
1 ajuin (grof gesneden)
2 stukken prei (grof gesneden)
2 stukken selder (grof gesneden)
2 laurierblaadjes (gekneusd)
1 doos tomatenpuree (250 gram)
bakboter
peper en zout
1 theelepel worchestershiresaus
4 eetlepels cognac

Bereidingswijze:
Kook de kreeft gedurende 10 minuten in een grote kookpot gaar. Haal de kreeft eruit en laat afkoelen. Haal er het kreeftenvlees uit en hou het apart. Hou ook de schalen en poten bij en breek deze. Fruit de ajuin, prei en selder even aan in wat bakboter. Doe er het water, laurierblaadjes, kreeftenschalen en poten bij en breng het geheel aan de kook. Laat alles gedurende 1.5 uur trekken op een klein vuurtje. Zeef de bouillon en voeg er de tomatenpuree bij. Breng aan de kook en voeg er het kreeftenvlees bij. Breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en de cognac.
Groeten Christiaan

Tip:
Zelf doe ik er voor het opdienen een beetje room bij.
Ook kan je eventueel als de schalen gekookt zijn er enkele uit halen deze eerst pleten en dan zeer fijn malen. Deze dan weer bij de bouillon doen en dan nog een 10 minuten laten trekken en pas dan de boullon door de zeef doen. Dan krijg je nog meer de uitgesproken smaak van een kreeftensoep en wordt deze ook iets donkerder van kleur.

Reactie achterlaten