Kreeftensalade met groene appel

Benodigdheden: Voor 4 pers
4 levende kreeften van 300 gram elk
6 wortels
2 uien
6 takjes selder
2 teentjesknoflook
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
5 liter gezouten water
2 groene appels
200 gram jonge spinazie

Kerriemayonaise:
2 eierdooiers
200 ml zuivere olijfolie
1 koffielepel kerriepoeder
3 snuifjes zout
het sap ‘van 1/2 citroen,

Bereidingswijze:
Maak een court-bouillon van de wortels, de uien en de selder (schoongemaakt, geschild en in stukjes gesneden), de knoflook, de laurier en de tijm. Kook. die 20 minuten’ in het gezouten water. Maak ondertussen de kerriemayonaise klaar en voeg er op het einde de geschilde en in kleine blokjes gesneden appels, aan toe. Zet vervolgens in, de koelkast. Was de spinazie voorzichtig en snij ze in julienne. Leg vervolgens de kreeften in de court-bouillon en laat ze er, van zodra het water weer kookt, 10 minuten in liggen. Haal de kreeften uit de court-bouillon, Ontdoe ze van hun schaal. Snijd het vlees in schijfjes, en schik deze op de rauwe spinazie en werk af met de kerriemayonaise.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten