Kotelet met blackwellsaus

kotelet-met-blackwellsausBenodigdheden: voor 4 personen
4 varkenskoteletten
2 struikjes broccoli
8 eetlepels piccalilly
1 dl kalfsbouillon
4 dl room
peper & zout

Bereidingswijze:
Verdeel de broccoli in roosjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Spoel ze onmiddellijk af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Bak de koteletten gaar en goudbruin in een mengsel van boter en olie. Kruid met peper en zout. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Deglaceer de braadpan met de bouillon. Schraap de aanbaksels goed los. Laat dan nog 1 minuut doorkoken. Doe er nu de room en piccalilly bij. Roer goed los en laat nog een paar minuten inkoken tot sausdikte. Warm de broccoliroosjes op in een nootje boter. Serveer met fijne frietjes. Smakelijk.
Groeten Christiaan