Kamillekoekjes

Benodigden:
250 gram botter
165 gam fijne kristalsuiker
plus wat extra om in te rollen
3 theezakjes kamille of kamille-limoenthee
1 eidooier, licht losgeklopt
1 koffielepel vanillearoma
250 gram loem
snufje zout

Bereidingswijze:
Klop de boter en suiker in een grote kom licht en luchtig. Haal de thee uit de zakjes en roer de theeblaadjes door het botersuikermengsel. Klop er dan de eidooier en het vanillearoma door. Zeef de bloem en het zout boven de kom en roer tot alles goed gemengd is. Rol een dikke staaf van het deeg.Strooi de extra suiker op een plat bord en rol de deegstaaf erdoor. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg dit ongeveer het 30-60 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed 1 of 2 bakplaten met bakpapier. Verwijder de folie en snijd het deeg met een scherp kartelmes in plakjes van 5 mm dik. Leg ze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat, en daarna verder op een taartrooster.
Groeten christiaan

Reactie achterlaten