Benodigdheden: Voor 4 pers
600 gram kalkoengehakt
4 sesambroodjes
4 ananasschijven
75 gram cashewnoten
1 ui
1 krop ijsbergsla
1 rode paprika
Tabasco
1 eetlepel mangochutney
Peper en zout
Bereidingswijze:
Kneed 75gram gehakte cashewnoten, 1/2 theelepel zout en peper en 1 theelepel Tabasco (of meer naar smaak) door 600 gram kalkoengehakt en vorm van het mengsel 4 burgers. Snijd 1 rode paprika en 1 ui in ringen. Laat 4 ananasschijven uit blik uitlekken. Snijd 1/4 krop ijsbergsla in reepjes. Snijd de 4 sesambroodjes midden door. Bak achtereenvolgens in 2 eetlepels boter de uienringen, de ananas en de paprika zacht en/of bruin en houd dit onder folie warm. Bak in ± 6 minuten de hamburgers in 2 eetlepels boter gaar. Beleg de onderkant van elk broodje met ijsbergsla, een pluk alfalfa, een hamburger, een ananasschijf, ui- en paprikaringen en 1 eetlepel mangochutney. Dek af met de bovenkant.
Groeten Christiaan