Kalfsniertjes op Luikse wijze

Benodigdheden: Voor 4 personen
1 kg kalfsnieren (rauw)
50 gram pareluitjes
200 gram gezouten spekjes
200 gram parijse champignons in stukjes
600 gram In de pel gekookte krieltjes
1 glas Peket (Luikse jenever)
1 dl kalfsjus
1 bakje jeneverbessen
50 gram boter
Peper en zout

Bereidingswijze:
Laat boter smelten in een pan en voeg er de in stukken gesneden niertjes aan toe laat deze bruinen en breng op smaak met zout en peper. Haal de niertjes vervolgens uit de pan hou deze warm, laat opnieuw wat boter smelten in dezelfde pan en doe er vervolgens de spekjes, champignons, uien en krielaardappelen aan toe. Alles laten bruinen, doe
nu de niertjes bij deze mengeling. De jeneverbessen toevoegen en flamberen met Peket. Het flamberen blussen met de kalfsjus. Nog 5 minuten laten pruttelen alvorens boter toe te voegen om de saus te doen glanzen.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten