Jonge rababermousse

Benodigdheden: voor 4 pers.
4 stelen jonge rabarber
3 eetlepels acaciahoning
1 koffielepel aardappelbloem
1 eiwit, opgeklopt
enkele verse muntblaadjes

Bereidingswijze:
Verwijder het blad en het onderste gedeelte van de rabarberstelen. Spoel onder koud stromend water en snijd in stukjes van 1 cm. Doe samen met de honing in een kookpot en laat 10 minuten stoven tot moes. Er mogen zeker nog enkele brokjes inzitten. Los de aardappelbloem op in een weinig water en bind de rabarbermoes. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur. Spatel er het stijfgeklopte eiwit onder en laat een half uurtje rusten in de koelkast. Versier bij het serveren met enkele muntblaadjes.
Groeten Christiaan

Tip:
Wil je de mousse iets romiger, meng er dan 100 ml opgeklopte room onder.

Reactie achterlaten