Hoppescheuten met een sabayon van Westmalle tripel

Benodigdheden: Voor 4 pers
4 eieren
200 gram hoppescheuten
10 gram boter
peper en zout

Bereidingswijze:
Vul een grote pan met water en zout, breng tot tegen het kookpunt. Doe de hoppescheuten in het water en laat 1 min. koken, laat onmiddellijk schrikken in koud water met ijsblokjes. Laat vervolgens 2 eieren in het kokende water hard koken. Pel de gekookte eieren en doe hen in water. Neem 2 eierdooiers en 4 halve eierdopjes Westmalle tripel. Klop dit alles ‘au bain-marie’ op tot een schuimige massa en geef smaak met peper en zout. Plet nu de gekookte eieren grof met een vork. Smelt de boter blond in een pan en doe er de hoppescheuten in. Roer voorzichtig om, kruid met peper en zout. Roer de geplette eieren onder de warme hoppescheuten en serveer in een diep bord. Giet er de sabayon over. Lekker met witbrood.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten