Hollandse Maatjes “op een groentemozaïek met dillevinaigrette”

hollandse-maatjes-op-een-groentemozaiek-met-dillevinaigretteBenodigdheden: voor 4 personen
200 gram sperziebonen extra fijn
100 gram tomatenblokjes
8 maatjes zonder graat met staart
2 artisjokbodems
4 koffielepels zalmeitjes

Voor de vinaigrette

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels room
1 eetlepel dille
sap van een halve citroen
peper en zout
1 eetlepel gehakte uien

Bereidingswijze:
De extra fijne sperzieboontjes beetgaar koken en afspoelen in koud water. Laten uitlekken en in gelijke stukken van 4 cm snijden. De artisjokbodems in 4 partjes snijden. De ingrediënten van de vinaigrette met een garde mengen in een kom (indien te dik aanlengen met een scheutje room). De maatjes platdrukken en er de gehakte ui tussen leggen. Oprollen en ze twee per twee in het midden van het bord zetten. Afwisselend de partjes artisjok met de boontjes en de tomaat er rond schikken. Bedruppelen met de vinaigrette en afwerken met de zalmeitjes. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Tip:
Serveren dit best met een warme toast.

Reactie achterlaten