Benodigdheden: voor 4 personen
6 blaadjes gelatine
150 gr wortels
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
1,5 vleesbouillontablet
1/2 dl droge witte vermout
75 gr maïskorrels
100 gr doperwtjes
6 kersttomaatjes
1 theelepel olie
veldsla
Bereidingswijze:
Maak de wortel, de bleekselderij en de paprika schoon en snijd ze in kleine blokjes. Breng 3 dl water met de bouillontablet en de vermout aan de kook, voeg de gesneden groenten, de maïs en de doperwtjes toe en kook alles in ± 5 minuten beetgaar. Doe de gelatine blaadjes in een beetje koud water en laat dit 10 minuten staan, knijp dan de gelatine blaadjes goed uit en los ze in de hete bouillon op. Laat dit mengsel iets afkoelen. Halveer de kersttomaatjes. Vet een ‘botervloot’ met olie in, leg de kerstomaatjes op de bodem en schenk er de bouillon met de groenten in. Laat de terrine in ± 2 uur opstijven in de koelkast . Snijd de terrine in plakken en verdeel deze over de bordjes. Garneer met een veldsla. Smakelijk.
Groeten Christiaan