Gratin van aardappel met geraspte kaas

Benodigdheden: Voor 4 personen
10 vastkokende aardappelen
40 gram gekookte ham
40 gram boter
30 gram geraspte kaas
1 eetlepel bieslook
½ ui
½ teentje knoflook
peper en zout

Bereidingswijze:
borstel de ongeschilde aardappelen schoon en kook ze gaar in licht gezouten water. Hak de ui het knoflook en de ham fijn. Stoof de ui in de boter met het knoflook en meng dit dan met de ham en het gesneden bieslook. Giet de gare aardappelen af. Haal er 8 leeg en prak de inhoud samen met de 2 overgebleven aardappelen fijn. Meng dit met met het ham / uien mengsel en breng op smaak met peper en zout. Vul de uitgehaalde aardappelen op met de puree en strooi er de geraspte kaas over. Laat dit nu ongeveer 7 minuten gratineren onder een hete grill op 220°c.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten