Gevuld Brussels witloof

gevuld-brussels-witloofBenodigdheden: voor 4 personen
8 stronkjes witloof
2 sneden brood
2 eetlepels melk
250 gram kalfsgehakt
1 eierdooier
bakboter
peper en zout
nootmuskaat
keukentouw

Voor de saus:
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1/4 liter melk
50 gram geraspte gruyere
peper en zout

Bereidingswijze:
Kies stevige stronkjes witloof. Was ze zorgvuldig en laat ze uitlekken. Doe er voorzichtig de binnenste bladeren uit. Bereid het gehakt. laat het broodkruim even weken in melk. Knijp het uit en meng het met de eierdooier onder het gehakt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul het witloof op met het gehakt en bind met keukentouw samen. Doe in een ruime kookpan wat bakboter en schik het witloof erin. Kruid met peper en zout. Dek de kookpan af en laat zo nog ongeveer 35 minuten stoven. Maak een bechamelsaus. Doe 1 eetlepel boter in een pan. laat smelten en roer er een eetlepel bloem in. Giet er al roerende 1/4 liter melk bij. laat koken en blijf voortdurend roeren. Kruid met peper en zout. Zorg er wel voor dat de saus goed gebonden is zonder te dik te zijn. Haal nu de pan van het vuur en meng er de 50 gram geraspte gruyere bij. Doe 2 gevulde witloofstronkjes per persoon in een bord en napeer met wat bechamelsaus. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten