Gepofte aardappels met Zwitserse kazen

Benodigdheden: Voor 4 pers
4 grote vastkokende aardappels
1 kg grof zeezout
50 gram geraspt Gruyère
50 gram geraspt Emmentaler
100 gram Tomme Vaudoise, in blokjes
2 steeltjes lente-ui, fijngehakt
2 eieren
1 koffielepel fijne Dijonmosterd
1 koffielepel olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Prik met een vork gaatjes in elke aardappel. Verdeel een dun laagje grof zeezout over de bodem van een ovenschaal. Plaats hierop de aardappels en bestrooi ze met het overblijvende zeezout. Besprenkel met een paar druppels water. Gaar anderhalf uur in de oven. Breek de zout korst. Verwijder de aardappels en laat ze tot lauw afkoelen. Verwijder overlangs het kapje van elke aardappel. Leeg de aardappels tot op 1 cm van de rand. Prak de pulp fijn met een vork. Meng dit aardappelkruim met de eidooiers, de Gruyère, de Emmentaler, de jonge ui, de mosterd, de olijfolie, zout en peper. Verdeel de blokjes Tomme Vaudoise over de uitgeholde aardappels. Plaats hierop ¼ van het aardappelmengsel. Klop de eiwitten op en schep ze voorzichtig door de rest van de puree. Vul de aardappels met dit mengsel. Plaats de gevulde aardappels in de ingevette ovenschaal. Bak gedurende 15 minuten midden in de op 190°C voorverwarmde oven.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten