Gepofte aardappels met gruyère en prosciutto

Benodigdheden: 4 personen
4 grote bloemige aardappels
2 eetlepels fijn zeezout
200 gram lichte zure room
100 gram fijn geraspte gruyère
6 plakken prosciutto
1 rijpe tomaat, in kleine blokjes gesneden
Handvol babyrucola

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels goed en strooi het zeezout erover terwijl ze nog nat zijn. Leg ze in de oven op een bakplaat en pof ze gedurende een uur of tot ze helemaal gaar zijn. Ze zijn gaar als de aardappels een beetje meegeven als je erop drukt en als de schil droog en knapperig is. Roer in een kom de zure room los met de gruyère en breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper. Snijd de plakken prosciutto overdwars in tweeën en bak ze licht in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze knapperig en goudkleurig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Breek de gare aardappels open en verdeel het zure room mengsel erover, samen met de tomaat en rucola. Garneer dit met de knapperige prosciutto.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten