Gepocheerde peren met chocolade en vanille

Benodigdheden: Voor 4 personen
4 peren
1 vanillestokje
120 gram kristalsuiker
150 gram amandelpoeder
120 gram donkere chocolade
30 cl water
30 cl vanillesaus
poedersuiker

Bereidingswijze:
Doe de suiker, het water en het doormidden gespleten vanillestokje in een pan. Laat 5 minuten koken tot een stroop. Schil de peren en behoud daarbij het steeltje. Plaats ze naast elkaar rechtop in een kleine pan. Overgiet ze met wat suikerstroop en breng zachtjes aan de kook. Laat ze 20 minuten sudderen en overgiet ze daarbij zeer vaak met de stroop. Laat de chocolade met 1 eetlepel water smelten in een pannetje. Neem de pan van het vuur, voeg het amandelpoeder toe en roer tot een dik mengsel. Haal de peren uit de pan. Laat afkoelen. Snijd ze in de hoogte in 3 stukken. Leg het onderste stuk op een bord en strijk de bovenkant in met het chocolademengsel. Plaats het tweede stuk peer, strijk ook dit in met chocolade en plaats het bovenstuk Giet een bodempje vanillesaus rond elke peer en bestrooi ze met poedersuiker. Dien meteen op.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten