Benodigdheden: voor 4 personen
500 gram aardbeien
125 gram bloemsuiker
200 ml rode wijn
200 ml room
50 ml crème de cassis
4 eierdooiers
4 bollen vanille-ijs
1 koffielepel geraspte citroenschil
1 koffielepel geraspte sinaasappelschil
2 eetlepels suiker
2 eetlepels Grand Marnier
1 vanillestok
1 kaneelstok
1 koffielepel maïzena
Bereidingswijze:
Meng de wijn, de crème de cassis, de vanille, de geraspte citroenen sinaasappelschil, de suiker en de kaneel. Breng dit mengsel aan de kook en neem het van het vuur. Bind het met 1 koffielepel maïzena opgelost in wat water. Voeg de aardbeien toe en laat afkoelen (niet meer koken). Bereid de sabayon met de eierdooiers, de bloemsuiker en de Grand Marnier, meng de slagroom hieronder. Schik de aardbeien met de saus op een soepbord en bedek ze met de sabayon, gratineer vervolgens het dessert onder de grill. Dien het vanille-ijs op in een apart glas.
Groeten Christiaan
Tip:
Voor de bereiding van sabayon
Doe de eierdooiers en twee eetlepels bloemsuiker of fijne kristalsuiker in een grote kom en plaats deze in een recipiënt. Vul dit recipiënt met lauw water tot halverwege de kom en zet het op een zacht vuur.Klop de eierdooiers tot een stevige, witte massa. Van zodra het water van de bain-marie begint te koken neemt u het recipiënt van het vuur, om te vermijden dat de eieren tot omelet zouden koken. Voeg de alkohol toe, en vervolgens de slagroom, en blijf nog 5 minuten kloppen.