Gebakken oesters op spinazie

500 gram bladspinazie
1 ui
1 teentje knoflook
30 gram boter of margarine
16 verse oesters
4 eetlepels slagroom
boter voor de vormpjes
cayennepeper
nootmuskaat
peper en zout
1 eetlepel versgeraspte Pecorino (Italiaanse schapekaas)

Bereidingswijze:
Was de spinazie. Snipper de gepelde ui en het knoflook en fruit ze in de boter. Laat de spinazie even meeslinken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven of de grill op 250°C. Beboter vier ovenvaste bakjes en vul ze met de uitgelekte spinazie. Breek de oesters open en verdeel ze met hun vocht over de vormpjes. Roer wat zout, de cayennepeper en de kaas door de slagroom, verdeel het mengsel over de oesters en gratineer ze kort.
Groeten Christaan

Tip:
Je kan dit gerecht ook maken met mosselen of scampi’s.

Reactie achterlaten