Gazpacho

gazpachoBenodigdheden: voor ongeveer 1 liter soep
1 kg tomaten (Prince)
1 komkommer
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 handvol verse koriander
6 eetlepels olijfolie
het sap van 1 citroen
1 liter groentebouillon
peper en zout

Bereidingswijze:
Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de komkommer in stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Pers het knoflook en hak de koriander vers. Doe de groenten en kruiden met de olijfolie, het citroensap en peper en zout naar smaak in een kom. Laat alles één nacht trekken en afkoelen in de koelkast. Mix ’s anderendaags alles fijn en voeg beetje bij beetje de (koude) groentebouillon toe om een gladde soep te krijgen. Dien ze dan meteen op met enkele snippers komkommer. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten