Benodigdheden: Voor 4 personen
1 grote fazant
4 reepjes spek
250 gram preiwit
4 wortels
200 gram Maredsouskaas
1 flesje Maredsou bier
1 dl olie
50 gram boter
1 takje tijm
peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de wortels en het preiwit in schuine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en kleur de fazant aan alle zijden, kruid met peper en zout. Leg nu het spek op de borst van de fazant om uitdrogen te voorkomen. Draai het vuur lager, en doe er de stukjes wortel de prei en het takje tijm bij en stoof dit alles zacht gedurende 30 minuten. Voeg er de boter aan toe en plaats de pan ongeveer 60 minuten in een oven van 180° C. Roer er 10 minuten voor het einde van de stooftijd het bier door en breng op smaak met peper en zout. Verwijder het takje tijm en schik de fazant en het groentenmengsel in een vuurvaste schaal en leg er de in stukken gesneden Maredsouskaas op. Breng de stand van de oven naar 160° C plaats er de schaal in en bak dit tot de bovenkant mooi bruin kleurt. Dien dit op met aardappelkroketjes.
Groeten Christiaan