Eendenborst op een slaatje van appels en vijgen

Benodigdheden: Voor 4 personen
2 zure appels
4 vijgen
1 lollo rosso
2 eendenborsten
kaneel
peper en zout

dressing:
4 eetlepels witte balsamicoazijn
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels yoghurt
2 koffielepels honing
kruiden

Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Snijd de vijgen in schijfjes. Reinig de lollo rosso en pluk er hapklare stukjes van. Braad er de eendenborsten aan beide zijden krokant in aan. Haal ze eruit en kruid met peper, zout en kaneel.

Voor de dressing:
Meng de balsamicoazijn en de olijfolie met de yoghurt en de honing. Breng op smaak met peper, zout en piment. Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en schik ze met de appels en de vijgen op de lollo rosso en bedruppel met de dressing.
Groeten Christiaan

Tip:
vijgen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleurvariƫteiten. Van groen en geel over bruin en rood tot paars. Het vruchtvlees is lichtroze tot donkerrood. Het sappigst en het pittigst van smaak zijn de paarse vruchten.

Reactie achterlaten