Echte Vlaamse stoofkarbonade

benodigdheden: voor 4 pers
1 kg mals varkens stoofvlees in blokken gesneden
200 gram bakboter
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
2 fijn gesneden ajuinen
2 eetlepels mostaard
2 eetlepels bloem
2 sneden brood
1 flesje bruin bier
1 eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze:
Doe de bakboter in een pan en laat deze bruinen, doe dan het varkensvlees in de pan, een weinig per keer, en laat deze ook een weinig op alle kanten bruin bakken. Zodra deze hoeveelheid lichtjes aangebakken is, gaat deze in een normale kom ( sudderpot ) en doet men opnieuw een kleine hoeveelheid in de pan tot alle vlees gebakken is. Doe nu de ajiun in de pan, en verminder de warmte, en laat ze al draaiende licht bruin worden, wat ongeveer 10 minuten duurt. Voeg er dan de bloem bij, laat 30 seconden koken zonder deze te laten aan branden. Giet er dan het water bij, en krab de bodem met een houten spatel om al de klevende stukjes van de bodem los te maken. Doe dit dan bij het vlees er in voeg de suiker, het bier, het laurierblad en het takje tijm aan toe. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten koken. Doe dan de mostaard op de broodsneden en dompel deze in het mengsel en laat nog één uur zachtjes doorkoken, (zonder deksel) tot het vlees goed mals is.
verwijder het laurierblad en het tijmtakje uit en dien onmiddelijk op. Smakelijk

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten