Benodigdheden: Voor 2 Personen:
6 grote Aardappelen (3 persoon)
Frituurketel
Zout
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van ongeveer 2 cm dik. Snij dan van de schijfjes frietjes van ook ongeveer 2 cm dik. Spoel Daarna de frietjes in overvloedig water (Om het zetmeel te verwijderen). daarna de frietjes af drogen in een keukenhanddoek daardoor plakken ze niet aan elkaar, en spetteren ze minder hard in het frituurvet.
Bak de frietjes een eerste maal in het frituurvet op 160 graden. Schud ze uit in een kom waar een velletje keukenrol in ligt en laat ze volledig afkoelen. Herhaal tot alle frietjes voor de eerste maal zijn gebakken en laat deze afkoelen. Laat het vet terug warm worden (175 a 180 graden) en bak de voorgebakken frietjes goudbruin. Nooit te veel frietjes ineens bakken (Daar je anders een te sterke daling van de temperatuur van de olie hebt waardoor de frietjes te veel olie opslorpen). Doe de gebakken frietjes in een kom doe er wat zout over en dien op.
Groeten christiaan