Duif op Vlaamse wijze

Duif op Vlaamse wijze4 schijfjes rauwe ganzenlever
4 duiffilets
200 gram aardappelen , tot frieten gesneden
20 gram gerookt spek , in sneetjes
60 gram bakboter
500 ml water
10 gram groentenbouillon
5 gram runderbouillon
200 ml water
300 ml Poivradesaus (knorr)
20 ml room
tijm
peper en zout

Bereidingswijze:
Leg de aardappelen in een pan met het spek, de tijm en 50 g bakboter. Breng het water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Giet de Bouillon over de aardappelen en laat koken tot het vocht verdampt is. Laat de aardappelen knapperig en goudbruin worden langs de kant van de pan. Bak de ganzenlever aan in de verhitte pan en houd warm. Bak in dezelfde pan de duiffilets aan in de bakboter en houd deze warm.
Breng 500 ml water aan de kook en los er al roerend de runderbouillon in op. Deglaceer de pan met deze bouillon en laat voor de helft inkoken. Voeg er de Poivradesaus aan toe en werk de saus af met versgemalen peper en een scheut room.

Tip:
De ganzenlever kan u het best afwerken met wat grof zout en serveren op een toastje van peperkoek. Dit gerecht laat zich ook graag vergezellen van in de volle grond geteeld Belgisch witloof.

Reactie achterlaten