Carpaccio van dorade en mango

Benodigdheden: Voor vier personen
500 gram doradefile
4 soeplepels olijfolie
1 mango
1 vanille stokje
1 citroen
gemalen groene peper
dragon, kervel en peterselie, een paar takjes van elk
zout en peper uit de molen

Bereidingswijze:
De avond voordien smelt u een stokje vanille in olijfolie en laat u het marineren op kamertemperatuur. Snij de dorade in zo fijn mogelijke sneetjes of vraag dat uw visverkoper het doet. Leg de sneetjes in een schaal en overgiet ze met de olijfolie met vanille. Voeg de peper en de fijngehakte kruiden toe en laat het geheel gedurende een paar uren ‘trekken’ in de ijskast. Pel de mango, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in fijne schijfjes. Maak een torentje van de schijfjes dorade en wissel ze telkens af met een schijfje mango. Maak af met een beetje olie en peper van de molen. Vlak voor het opdienen voegt u een beetje zout en citroensap toe.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten