Brusselse Wafels

Benodigdheden:
1 kg bloem
30 gr gist
25 gr blonde cassonade
1250 ml lauw water
250 gr melk in poedervorm
10 gr zout
½ vanillestokje
400 à 500 gr gesmolten boter
stevig geklopte eiwit van 6 à 8 eieren

Bereiding:
Breek de gist in 1250 ml lauw water. Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje en voeg de gist toe. Voeg de suiker, de melk in poeder, de vanille en de rest van het water toe. Maak een gladde deeg van en laat het rijzen. Klop het deeg met een spatel op en meng het met de gesmolten boter (NIET TE WARM) Doe wat zout in het op geklopte eiwit. Voeg het eiwit toe aan het deeg en meng zo goed mogelijk. Omdat het deeg vettig is blijft dit aan de spatel plakken. Bak in een wafelijzer voor Brusselse wafels. (vorm met grote vierkanten)

Groeten Christiaan

Eén antwoord op “Brusselse Wafels”

  1. Pingback: Brussels wafeltje met gebakken ganzenlever « Chalet Gruyere

Reactie achterlaten