Brusselse Broodpudding (Bodink)

Benodigdheden:
8 tot 10 sneden oud brood
1/2 liter melk
5 eieren
50 gram gedroogde rozijnen
kaneelpoeder, staafje kaneel
suiker en vanillesuiker

Bereidingwijze:
Laat de rozijnen weken in lauw water om ze te doen zwellen. Verwarm de melk met wat vanille suiker en een staafje kaneel. Stamp het brood fijn in een grote diepe schaal, giet dan de warme melk op het brood en voeg er de rozijnen aan toe. Meng nu alles en laat dit goed rijzen. Klop de eieren en voeg ze toe aan de deeg: meng alles goed en proef om de smaak eventueel wat bij te werken. De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden. Vet intussen de bodem en kanten van een taartvorm in. Giet er dan de deeg in, maar slechts tot halverwege de hoogte van de vorm! Zet alles in de oven maar draai die nu lager tot zijn minimum warmte. Laat nu 50 tot 60 minuten bakken. Om te zien of alles gaar is steekt u de punt van een mes in het baksel. Komt dit er schoon uit, dan is het baksel gaar. Smakelijk

Tips:
Gebruik oud brood, hoe harder hoe beter, kijk wel goed het brood na op schimmels.
Doe de korstjes erbij! Veel mensen gebruiken deze niet.
Eerst goed laten afkoelen voor je deze uit de bakvorm verwijder.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten