Biersoep van Paters en Broeders

Benodigdheden: voor 6 personen
1 prei
1 selder
1 wortel
1 aardappel
½ kalfsbouillon
1 flesjes Triple Chimay
100 gram gerookt spek
125 gram verse zilveruitjes
125 gram champignons
een klont boter
kruidentuiltje
peterselie
peper en zout

Bereidingswijze:
De grof gesneden groenten opstoven in boter, overgieten met de bouillon en het bier. Het kruidentuiltje toevoegen en de groenten gaarkoken. Het kruidentuiltje verwijderen en de soep mixen niet te veel mixen. Voor de afwerking : Het spek in dobbelsteentjes snijden, lichtjes opbakken en dan uit de pan halen. In het achtergebleven vet de zilveruitjes op dezelfde manier behandelen. Vervolgens, steeds in dezelfde pan, het zelfde met de gevierendeelde champignons deze kort t stoven. De soep op smaak brengen, in de borden doen en de afwerken toevoegen en bestrooien de de peterselie. Opdienen met vers geroosterd boerenbrood. En voor de liefhebbers met een Chimay Triple !
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten