Benodigdheden: voor 4 personen
500 gram witte asperges
500 gram witte asperges
Saus:
2 avocado’s
1 limoen
2 sjalotten
100 ml bouillon
2 takjes munt
1 groen pepertje
200 gram yoghurt
1 koffielepel worcestersaus
suiker
peper en zout
Bereidingswijze:
Schil de asperges. Breng in een kookpot water aan de kook en doe daar de asperges in en laat deze ongeveer 20 minuten garen. Schil de avocado’s en verwijder de pit. Pers het sap uit de limoen, voeg dit bij de avocado’s en pureer zeer fijn. Verwijder de zaadjes uit het pepertjes, pel de sjalotten en snij deze zeer fijn. Roer alles samen met de yoghurt en de bouillon onder de saus. Pluk de blaadjes van de munt, hak ze fijn en voeg ze toe. Breng verder op smaak met de worcestersaus, peper, zout en een beetje suiker. Smakelijk.
Groeten Christiaan